Het is prima, hier in Lima

Door: Floor & Tom

Blijf op de hoogte en volg Floor en Tom

13 December 2012 | Peru, Lima

Buenos dias,

Ons eerste verhaal uit een reeks van velen!
We zijn in Lima, maar het heeft even geduurd... maandagochtend vroeg vertrokken wij vanuit Amsterdam, via Londen Heathrow en Miami Int. naar Peru. De ruime overstaptijd in zowel Londen als Miami gaf ons gelukkig wel de mogelijkheid om Floor's 'Proef de Wereld' concept alvast te lanceren: Tom heeft in Miami genoten van een Baconator bij Wendy's. Voor de oningewijden: 500 gram rundvlees, 2 plakken kaas en 6 bacon strips. Puur genieten dus.

Na een reis van 30 uur kwamen we behoorlijk vermoeid aan in Lima. Met de taxi zijn we tijdens het ontwaken van de stad (het was hier 7 uur 's morgens) gereden naar het appartement van Nicolas, de ex-oom (lang verhaal) van Tom. We wisten niet echt wat te verwachten, maar iedere verwachting zou ook in het niets vallen bij wat we hier aantroffen. Een fenomenaal en groot appartement (3 badkamers!) op de 9e verdieping met uitzicht over: zee, zee en nog meer zee... de Grote Oceaan. Zijn appartement ligt in Miraflores, de chique wijk van Lima die uitkijkt over de Grote Oceaan.

Na een korte pitstop besloten wij onze eerste 'echte' wereldreis dag te beginnen met een wandeltocht langs de kust van Lima. Gek genoeg ligt de kust hier een goede 50 meter lager dan de rest van de stad, dus naar de oceaan gaan betekent altijd een pittig klimmetje. De vele surfers die hier de hele dag in het water liggen deden het al vermoeden, en wij moeten het bevestigen, het water is IJSkoud! Dat is dan wel weer even jammer.

De rest van de middag hebben wij Miraflores ontdekt, een leuke, moderne buurt maar in principe niet heel bijzonder. Wat wel bijzonder is zijn de mensen hier, die ondanks de taalbarriere ontzettend behulpzaam zijn. Dit hebben we het beste ervaren toen wij aan een voorbijgaande vrouw vroegen om een dichtbijzijnde supermarkt. Ze wist het zelf niet precies maar ging een winkel naar binnen om het voor ons te vragen. Eenmaal buiten probeerde ze het in haar Engels uit te leggen en besloot ze om mee te lopen naar de supermarkt. Supermarkt is hier heel letterlijk, dus een grote markt. Ons Spaans gaat de goede kant op maar voor de eerste dag was dit toch nog wel wat aan de moeilijke kant. De lieve mevrouw is met ons meegegaan en heeft ons geholpen met alles wat we nodig hadden. Met een hartelijke groet, een kus op ons wang en een 'God bless you' nam ze afscheid.

Vanochtend gewekt door het rustieke geluid van een kabbelende oceaan hebben wij ons gewaagd aan het koloniale Lima Central. Daarheen komen is nog niet zo gemakkelijk. Lima kent amper een openbaar vervoer systeem, en in plaats daarvan rijden er talloze toeterende minibusjes, de een nog gammeler dan de ander. Het was een 'een twee drie in godsnaam' ervaring maar opeens zaten we in een busje en wonder boven wonder kwamen we precies daar uit, wat de bedoeling was!

Het centrum van Lima is chaotisch met tussen de vieze gekleurde gebouwen, prachtige monumentale panden. Van het onveilige Lima hebben wij (gelukkig) niets gemerkt. Het is hier heerlijk. Geen hoofdstad zonder Chinatown, waar wij in een lokale 'Chifa' (een pittoreske vreetschuur, aldus Floor) de lunch hebben genuttigd. In Chinatown was overigens geen enkele Chinees te zien. Na de lunch hebben we een bezoek gebracht aan de Iglesia de San Fransisco. Een prachtige kerk met indrukwekkende graftombes, schilderijen, klooster en kloostertuin.

Het bussysteem hebben we toch al aardig in de vingers, want in een mum van tijd waren we al thuis. Het weer is hier overigens heerlijk, 25 graden met een fris briesje van zee.

Tot hier ons eerste bericht vanuit Peru!

Liefs,
Floor en Tom

• 13 December 2012 - 08:13

Suzanne:

Ben ik nou de eerste die reageert? Wat klinkt dit verhaal chill zeg! Vooral die 25 graden, aaaaah genieten!!

• 13 December 2012 - 08:33

Maria:

Wat heerlijk!! Geniet er van!

Xx

• 13 December 2012 - 08:40

Lot:

Lieve Floor en Tom

Wat super leuk zeg hihi!

Ik zie jullie al lopen :)! Wat een geluksvogels met het appartement maar dan kun je wel mild beginnen! Even wennen aan de andere cultuur is dan makkelijker:)!

Nu ben ik al heel benieuwd naar alle leuke foto's om de sfeer nog meer te proeven!

Dikke kus

Lot

• 13 December 2012 - 08:42

Lot:

Ik zie nu pas de foto's! Wat een mooi uitzicht indd!!

Die stad ziet er wel mooi kleurrijk uit:)!

• 13 December 2012 - 08:50

Daphne:

Wow, jongens klinkt goed voor de 1e dag(en). Die burger begrijp ik wel hoor. A. moet je de lokale keuken van alle culturen waar je bent nu eenmaal eten en B. heb je wat extra nodig voor die plekken waar het eten wat lastig op je darmen werkt, heb je tenminste alvast wat reserve!! Ik heb de A's en B's methode maar even aangehouden dan missen jullie me niet zo:) Bedankt voor het eerste verslag en de mooie foto's. Ik ga mij in mijn Willem Barentz pak hijsen om de hond uit te laten!

Dikke knuffel

Daphne en Co

• 13 December 2012 - 09:04

Yvonne:

Wat een fantastisch eerste verslag, het ziet er super uit! Geniet er maar lekker van! xx

• 13 December 2012 - 11:14

Pierrette:

Heerlijk verhaal, ik kijk nu al uit naar de volgende!
    Enjoy!

• 13 December 2012 - 13:22

Guus:

Goed verhaal:)

• 13 December 2012 - 14:12

Ciska:

Wat een heerlijk bericht, lekker eten, een prachtig onderkomen en gewoon de weg kunnen vinden.
    Geniet lekker van jullie reis en wij gaan jullie volgen.
    liefs ciska en de rest

• 13 December 2012 - 19:53

Rian Wijman:

Wat heerlijk die temperatuur en een 'habitación con una vista' geweldig, om jaloers op te worden,
    enne een mooie eglisia ? ;)
    xxgr

• 13 December 2012 - 21:59

Mw E. Odeh:

Dank voor jullie leuke verhaal, Floor. Ga zo door en nog heel veel plezier.

• 13 December 2012 - 22:00

Eva:

Lieve mazzelaars,

Enjoy, enjoy, enjoy. Ik lees alles mee, natuurlijk :-)

Het behulpzame komt me bekend voor. De bussen ook.

x

Zus

• 16 December 2012 - 01:08

Coby:

Leuk om jullie verslag te lezen, en mee te genieten!

• 20 December 2012 - 10:48

Björn:

Leuk!
    Ik lees net dat Zuid Amerikanen het gelukkigst zijn, het meest tevreden en het meeste lachen :-)

Tags: Peru, Lima